17 Şubat 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 17 Şubat 2008 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MECLİSTE VAKIFLAR VE AF HAFTASI

-Meclis görüşmeleri bu hafta, iki haftadır devam eden Vakıflar Yasası'nın vetolu maddeleri ile muhalefetin ?af' getirildiğine yönelik eleştirilerine konu olan "Bazı Kamu Alacaklarının Uzlaşma Usulü ile Tahsili Hakkında Kanun Tasarısı" ile ilgili tartışmalara sahne olacak.

-BAKAN ÇİÇEK: KÜRT KÖKENLİ İŞÇİLER İŞTEN ATILMADI

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, TOKİ'nin Konya Meram'da yaptırdığı konutların inşaatında çalışan Kürt kökenli işçilere karşı ayrımcılık yapıldığı iddialarını yalanladı. Çiçek, söz konusu şantiyede ve diğer iş kollarında Güneydoğu ve Doğu kökenli işçilerin huzurlu bir şekilde çalıştığını belirterek iddialara konu olan olayda adı geçen işçilerin "inşaat duvarlarına propaganda ve provoke edici yazılar yazdıkları ve huzuru bozdukları" için işten çıkarıldığını, bu durumun jandarmanın raporuyla da tespit edildiğini kaydetti.

-DP'DE HESAPLAR İNCELENİYOR

-Demokrat Parti'de 6 Ocak ?ta yapılan olağanüstü büyük kongreyle yönetimi Mehmet Ağar'dan devralan Süleyman Soylu ve ekibi, ilk iş olarak teşkilatlara ve partinin kasasına el attı. Yeni yönetim, partililerden gelen talepler üzerine partinin hesaplarının incelenmesi için yeminli mali müşavir görevlendirdi. Hesaplarla ilgili incelemenin 1 ay içinde sonuçlandırılacağı belirtildi.

-"TÜRK BİRLİĞİ" KURULUYOR

-Başbakan Erdoğan'ın Türk Birliği kurulmasına ilişkin önerisi yaşama geçiyor. TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın katılımıyla Antalya da ilk kez Türkçe konuşan Devletler Parlamento Başkanları bir araya gelecek.

-ASKERİ DOKTORLARIN MAAŞI 5 BİN YTL'YE ÇIKACAK

-Sağlık Bakanlığı, askeri doktorları sevindirecek bir çalışmaya imza attı. Meclis gündemine gelmesi beklenen yasa yürürlüğe girerse askeri hekimler 4 ile 5 bin YTL aylık almaya başlayacak.

-TÜRKİYE'NİN KYOTO ENDİŞESİ: EKONOMİ VE SANAYİLEŞME SEKTEYE UĞRAR

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kyoto Protokolü'nün imzalanmaması konusunda ilginç bir itirafta bulundu. Sanayileşmekte olan ülkelerin, artan sera gazı emisyonları ile ilgili alacakları önlemlerin ekonomik büyümelerini sekteye uğratacağı endişe taşıdığını ifade eden Eroğlu, "Bu durum sanayileşmekte olan ülkemiz için de geçerlidir" dedi.

-OECD: TÜRK SİVİL TOPLUMU DIŞ YARDIMDA DEVLETİ SOLLADI

OECD Yardım Raporu'nda Türkiye için şaşırtıcı bir rakam ortaya konuldu, Türkiye 2006'da özel kanallardan 1 milyar dolar, OECD Resmi Yardım Komitesi kanalından ise 700 milyon dolar dış yardım yaptı.

-9 MİLYON 480 BİN KİŞİ KAYIT DIŞI ÇALIŞIYOR

-TÜİK'in verileri toplam sayısı 20 milyon 867 bine ulaşan çalışanların 9 milyon 480 bininin herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna kaydı bulunmadığını gösteriyor. Buna göre neredeyse her iki çalışandan biri kayıt dışı durumda.

-THY GENEL MÜDÜRÜ KOTİL: YURTDIŞINDAN 2,2 MİLYAR YTL GETİRDİK, KÜRESEL PAZARDA BÜYÜYECEĞİZ

- THY Genel Müdürü Temel Kotil, 2007 yılında yurtdışı satışlarından 2 milyar 179 milyar YTL elde ettiklerini belirterek, "2008 atılım yılımız olacak. 21 uçak ve 11 yeni dış hat ile yurtdışında daha büyük bir marka olacağız" dedi.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 36.5 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

Hazine, gelecek hafta 36.5 milyon dolar tutarında dış borç geri ödemesi gerçekleştirecek. Hazine, 20 Şubat'ta 35.8 milyon dolar ve 21 Şubat'ta 600 bin dolarlık dış borç ödeyecek. Böylece Hazine'nin yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği dış borç ödemesi 3 milyar 635.9 milyon dolara ulaşacak.

-2007'DE KAZANILAN DÖVİZ İTHALATA BİLE YETMEDİ

-Türkiye, 2007 yılındaki döviz kazancıyla ithalat faturasının ancak yüzde 94'ünü, toplam döviz harcamalarının ise yüzde 80'ini karşılayabildi.

-BİRLEŞİK KAMU-İŞ KURULUYOR

-Eğitim-İş, Birleşik Sağlık-İş, Birleşik Büro-İş, Yerel-İş, Kültür Sanat-İş, Birleşik Kamu-İş Sendikalarını barındıran Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, kuruluşunu basın toplantısı ile açıklayacak. (Saat: 11.00)

-DİKMEN VADİSİ'NDE ?TANIKLIK'

-Aralarında KESK Ankara Şubeler Platformu, DİSK Bölge Temsilciliği, meslek odalarının Ankara şubelerinin temsilcileri ve Halkevleri'nin de bulunduğu demokratik kitle örgütleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Dikmen Vadisi'nde uygulamak istediği kentsel dönüşümün yol açtığı sorunları incelemek için bölgeye giderek incelemelerde bulunacaklar.

-BU YILIN İLK AY TUTULMASI 21 ŞUBAT'TA

-2008 yılının ilk ay tutulması 20 Şubat'ı 21 Şubat'a bağlayan gece Türkiye saatiyle 2.34'te başlayacak. Tam ay tutulması şeklinde meydana gelecek tutulma Türkiye'den de izlenebilecek.

-ANKARA İZDÜŞÜMLERİ ÇARŞAMBA TOPLANTILARI, 27 ŞUBAT-25 HAZİRAN'DA

Ankara İzdüşümleri Çarşamba Toplantıları'nın üçüncü dönem programı 27 Şubat-25 Haziran tarihleri arasında Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber